MarkkuElonen Ennakkoluulottomin keinoin Suomen talous nousuun

Tärkeinta asiaa ei mainittu hallitussopimuksessa

  • Jokainen näkee ja voi päätellä tästä, mitä tapahtuu, jos tämä kehitys jatkuu.
    Jokainen näkee ja voi päätellä tästä, mitä tapahtuu, jos tämä kehitys jatkuu.

 

Se tärkein asia on tietenkin se, että työikäisen väestön määrän väheneminen pitäisi pysäyttää, ja mielummin saada ainakin loivasti nousemaan

On mielenkiintoista, että työllisyysaste pitäisi saada 75 prosenttiin, mutta SDP ja Vasemmistoliitto eivät hyväksy tarveharkinnan poistamista työlupamenettelystä, koska puolustavat muka suomalaisen työntekijän oikeuksia.  Meillä on kuitenkin useilla aloilla työvoimapulaa, jonka korjaamiseen ainoa järkevä ja kustannustehokas ratkaisu olisi ulkomainen työvoima.  Melkoinen pettymys, ettei tarveharkintaa poistettu.  Sitä kannattaisi myös kokoomus.  Persut eivät tietenkään.

Ns. vajaatyökykyisistä ei ole Suomen työllisyysasteen nostajiksi. Lisäksi siis pitäisi korjata alussa mainittu talouden perusongelma, eli työikäisen väestön väheneminen. Fakta on että talous on juuri sen kokoinen, kuin on jonkin maan työikäinen väestö.. Tämä pätee tietysti vain kehittyneisiin teollisuusmaihin.

Mikäli ongelmat halutaa korjata, pitää saada enemmän työntekijöitä ulkomailta. Sekä poistamaan työvoimapulaa, että toisaalta saattamaan väestökehitystämme terveemmälle pohjalle.  Muutoinhan käy niin, että sosiaalisista tulonsiirroista ja hv-yhteiskunnan palveluista joudutaan leikkaamaan kovalla kädellä.  Suomen taloudessa on edessä sama polku, mitä Japan on kulkenut jo vuodesta 1995 lähtien.

Maailmantalouden taantuma ei vaikuta esim. Ruotsiin kovin haitallisesti, koska maahan tulee valtavasti uutta väkeä joka vuosi.  Kotimainen kysyntä siis pitää reipasta talouskasvua yllä.   Ruotsin BKT / capita, on vain 10:ssä vuodessa ottanut 20 prosentin kaulan Suomeen nähden.

Suomeen ei haluta tulla, koska meillä on arktinen ilmasto, vaikea kieli ja syrjäinen sijainti.  Japani on siinä mielessä poikkeus Suomeen nähden, että sinne olisi halukkaita tulijoita vaikka kuinka ja paljon, mutta Japani haluaa pitää kiinni omasta kulttuurista ja etnisyydestä, ja siksi sulkee rajansa ulkomaalaisilta työntekijöiltä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Työn perässä Ruotsiin tulleet myös jäävät Ruotsiin.Vain Australia on Ruotsin edellä.Suomi on parinkympin paikkeilla.
Japani muuten taipui lopulta tänä vuonna vastaanottamaan vierasta työväkeä

Käyttäjän MarkkuElonen kuva
Markku Elonen

Se on uutta tietoa minulle, että Japani on taipunut tässä asiassa. No, äärimmäisen pakon edessä tietenkin. Olisiko niin, että "nuoren" keisarin valtaantulo on vaikuttanut asiaan. Muutos vain olisi pitänyt tehdä jo vuosia vuosia sitten.

Käyttäjän MarkkuElonen kuva
Markku Elonen

Tosiaan Japani on muuttanut politiikkaansa.

Lainaus Iltalehden uutisesta viime joulukuulta:

"Japani muutti lauantaina radikaalisti politiikkaansa hyväksymällä lain, jonka perusteella yhä useammat ulkomaalaiset työntekijät voivat muuttaa maahan. Japani kärsii työvoimapulasta ja väestön ikääntymisestä.
Maahanmuutto on ollut pitkään tabu maassa, jossa moni ylistää etnistä yhtenäisyyttä. Väestön väheneminen ja ikääntyminen on kuitenkin pakottanut Japania muuttamaan tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaansa."

Käyttäjän Jari-JukkaAnnala kuva
Jari-Jukka Annala

Ns. vajaatyökykyiset muuttuvat kustannuserästä veronmaksajiksi, kun heidät työllistetään. Älä aliarvioi sitä. Lisäksi he ovat niitä työntekijöitä, jotka pitävät viimeiseen asti työpaikastaan kiinni ja tekevät työnsä huolella, koska he haluavat pitää sen työpaikkansa. Itsekin olisin mieluummin töissä kuin kotona työkyvyttömyyseläkkeellä. Vajaatyökykyisistä suurin osa on muita kuin alkoholisteja ja juoppojakin voidaan hoitaa työkykyisiksi niin kauan kuin pikkuaivot eivät ole tuhoutuneet. Toki siihen tarvitaan motivaatiota myös hoidon kohteelta.

Toimituksen poiminnat